Aptamil Lactose Free

1,800L

Aptamil Lactose Free- 400 gr

Category: , SKU: 01421806-24

Pershkrimi

0-1 Vjec

Ushqim për qëllime të veçanta mjekësore

 

Formulë e kompletuar për trajtimin e intolerancës ndaj laktozës dhe diarresë.Ushqim për qëllime të vecanta mjekësore. Jepet me keshillën dhe nën vëzhgimin e mjekut. Intoleranca ndaj laktozës është pamundësia e organizmit për të përpunuar laktozën. Një sasi e saj kalon e patretur në zorrë duke shkaktuar shqetësime si: dhimbje abdominale; fryrje barku; spazma; flatulencë; diarre

Kur një bebe vuan nga intoleranca ndaj laktozës apo nga deficitet e laktazës zgjidhja më mirë është trajtimi nëpërmjet ushqyerjes me Aptamil Lactose Free.

Përbërësit

Shurup Glukoze, Vajra vegjetale (Palme, Sinapi, Kokos, Luledielli,  Vaj luledielli me përqindje shumë të lartë të yndyrnave të pasaturuara), Kaseinat kalciumi( nga qumeshti i lopes), Maltodekstrine,  Fosfat Kalciumi, Citrat natriumi, Fosfati i dihidrogjenit të kaliumit, Vaj peshku, Citrat kaliumi, Klorid magnezi, Klorid kaliumi, L-cisteine, klorid koline, Vaj nga Mortierella alpine, Lecitin soje, L-acid askorbik, Hidroksid kaliumi, Inositol, Taurine,L-Triptofan, L-Karnitine, Sulfat hekuri, Sulfat zinku, Uridine 5’- Monofosfat kripe natriumi, Citidine 5’ Monofosfat, DL-alfa tokoferil acetat, D-Pantotenat kalciumi, Adenosine 5’- Monofosfat, Inosine 5’ –Monofosfat kripe natriumi, Nikotinamid, Guanosine 5’-Monofosfat kripe natriumi, Sulfat bakri, Ribovlavin, DL-alfa tokoferol,Retinil palmitate, Hidroklorid tiamin, Hidroklorid pirodoksin, Jodur kaliumi, Acide pteroilmonoglutamik, Sulfat mangani, Selen natriumi, Fitomenadione, D-Biotin, Kolekalciferol, Cianokobalamin

Alergjenë: qumështi, peshku, soja.

Vlerat Ushqyese

Përberesit në 100 ml ushqim të përgatitur
Energji 276kj /66kcal ; Yndyrna 3,4g, prej te cilave: (te ngopura 1,5 g, te pangopura me lidhje njefishe 1.3g, te pangopura me lidhje shumefishe 0.60g); Acid linoleik (LA) 448mg; α-Acid linoleik(ALA) 55mg; Acid arakidonik (AA) 17mg; Acid dokosahekzanoik (DHA) 17mg; Karbohidrate 7.6g prej te cilave: (sheqerna 1.2g, laktoze polyol<0,007g, inositol 7.3mg); Fibra 0g prej te cilave: Proteina 1.3g; kazeine 1.3g, Vitamina: Vitamine A 58μg; Vitamine D 1.4μg; Vitamine E 1.2mg TE; Vitamine K 4.4μg; Vitamine C 9.3mg; Vitamine B1 0.07mg; Vitamine B2 0.14mg; Vitamine B3 0.43mg; Vitamine B6 0.05mg; Folate14 μg; Vitamine B12 0,17μg; Biotin 1.6μg; Acid Pantotenik 0.53mg; Minerale: Natrium 22 mg; Kalium 80mg; Klorid 51mg; Kalcium 68mg; Fosfor 49mg; Magnez 5.6mg; Hekur 0.71mg; Zink 0.48mg; Baker 0.05mg; Mangan 0.01mg; Fluor ≤ 0.006mg, Selen 3,0μg; Jod 13μg, L-karnitine 2.1mg; Koline 22mg; Taurine 5.4mg; Nukleotide 2.3mg.

Udhëzime Përgatitjeje

  1. Lani duart dhe sterilizoni të gjitha mjetet.
  2. Zieni ujin e freskët dhe lëreni të ftohet në 40°C. Mateni sasinë e kërkuar të ujit (referojuni tabelës udhëzuese) në një shishe të sterilizuar.
  3. Përdorni lugën që gjendet brenda kutisë dhe sheshojeni pluhurin me pjesën e pasme të një thike të pastër. Mos e ngjeshni ose sheshoni pluhurin.
  4. Shtoni sasinë e saktë të pluhurit në ujë. Kjo mund të gjendet në tabelën udhëzuese në anën e pasme të paketimit.
  5. Tundeni menjëherë fort dhe vertikalisht për 10 sekonda derisa pluhuri të jetë tretur. Rrokullisja e shishes ose tundja në formë rrethore nuk do të jetë e mjaftueshme.
  6. Ftohni nën ujë të rrjedhshëm. Kontrolloni temperaturën e ushqimit (37°C). Përdoreni ushqimin menjëherë dhe gjithmonë brenda 1 ore.
  7. Pastroni enët menjëherë pas përdorimit. Mos i ripërdorni asnjëherë mbetjet. Mbajeni kutinë e paketimit të mbyllur fort në një vend të freskët (<25°C), të thatë, jo në frigorifer. Përdoret brenda një muaji pas hapjes.