Description
Pershkrimi i produktit
Energji 285 kJ/68 kcal; Yndyra 3.5 g; Prej të cilave: Të Saturuara 1.1 g; të Monosaturuara 1.7 g; të Polisaturuara 0.60 g; Acidi linoleik (LA) 466 mg; Acidi α-linolenik (ALA) 56 mg; Acidi arakidonik (AA) 17 mg; Acidi dokosaheksaenoik (DHA) 17 mg; Karbohidrate 7.6 g; nga të cilat: Sheqerna 7.4 g; Laktozë 7.1 g; Poliolet: Inositol 6.5 mg; Fibra 0.60 g nga të cilat: GOS2 0.50 g; FOS3 0.08 g; 2’FL4 0.03 g; Proteina 1.4 g; Proteina hirre 0.80 g; Kazeinë 0.50 g; Kripë 0.06g; Vitamina: Vitaminë A 60 µg; Vitaminë D 1.5 µg; Vitaminë E 1.2 mg TE; Vitaminë K 4.3 µg; Vitaminë C 10 mg; Tiaminë (B1) 0.06 mg; Riboflavinë (B2) 0.15mg; Niacin (B3) 0.44 mg; Vitaminë B6 0.05 mg; Folate 14 µg; Vitamina B12 0.13 µg; Biotina 1.8 µg; Acidi pantotenik 0.51 mg; Mineralet: Natrium 23 mg; Kaliumi 79 mg; Klorur 58 mg; Kalcium 57 mg; Fosfor 40 mg; Magnez 6.8 mg; Hekur 0.54 mg; Zink 0.50 mg; Bakër 0.05 mg; Mangan 0.004 mg; Fluor <=0,01 mg; Selen 2.6 µg; Jod 13 µg; L-Karnitinë 1.5 mg; Kolina 24 mg; Taurina 5.5 mg; Karbohidrate jo kalorike 0.20 g ; Nukleotide 2.4mg
2Galakto-oligosaharide
3 Frukto-oligosaharide
42’Fukosilaktozë
Laktozë (nga qumështi i lopës), Vajra vegjetale (vaj luledielli me acid oleik të lartë, vaj kokosi, vaj rapsi, vaj luledielli), Qumësht lope i skremuar, Hirrë e demineralizuar (nga qumështi i lopës), Galakto-oligosaharide (nga qumështi i lopës), Koncentrat hirre (nga qumështi i lopës), Proteina e qumështit të lopës, Frukto-oligosaharide, Vaj peshku, Fosfat trikalciumi, Klorur kaliumi, Vaj nga Mortierella Alpina, Citrat natriumi, 2′-fukosilaktoza (2′-FL), Klorur koline, Citrati i kaliumit, Klorur magnezi, Acidi askorbik, Hidrogjen fosfat i magnezit, Emulsifikues (lecitina e sojës), Taurinë, Inositol, Bifidobakterium breve M-16V, Sulfat hekuri, Sulfat zinku, Uridine 5′-monofosfat kripë natriumi , Citidinë-5′-monofosfat, Antioksidant (Askorbil palmitat), Adenozinë 5′-monofosfat, Kripë natriumi inozine 5′-monofosfat, L-Karnitinë, Nicotinamidë, D-pantotenat kalciumi, Kripë natriumi 5′-monofosfat guanozine, Sulfat bakri, DL-Alfa-tokoferol , Retinil palmitat, Riboflavin, Hidroklorur tiaminë , Piridoksin hidroklorid, Jodur Kaliumi, Acid Pteroylmonoglutamic , Sulfat mangani, Selenit natriumi, Fitomenadione, Kolekalçiferol,
D-Biotin, Cianokobalamin.
Alergjenë: Qumështi, Peshku, Soja
- Lani duart dhe sterilizoni të gjitha mjetet.
- Zieni ujin dhe lëreni të ftohet në 40°C. Matni sasinë e ujit që duhet (sipas udhëzimit) në shishen e sterilizuar.
- Duke përdorur lugën e ofruar, rrafshoni pluhurin me nivelues. Mos e shtypni/grumbulloni pluhurin.
- Shtoni numrin e saktë të lugëve matëse në ujë. Kjo mund të gjendet në udhëzuesin e ushqimit në paketë.
- Mbyllni shishen dhe tundeni mirë derisa pluhuri të tretet plotësisht.
- Ftohni nën ujë të rrjedhshëm. Kontrolloni temperaturën e qumështit tek kyci i dorës (rreth 37°C). Ushqejeni fëmijën menjëherë pas përgatitjes .
- Pastroni enët menjëherë pas përdorimit. Mos i ripërdorni mbetjet. Mbajeni paketimin e mbyllur fort në një vend të freskët (<25°C), të thatë, jo në frigorifer. Përdoret brenda 3 javësh pas hapjes.
Të dhënat e udhëzuesit ushqimor janë të përgjithshme. Fëmija juaj mund të ketë nevojë për më shumë ose më pak se sasia e tabelës
Mosha e fëmijës | Pesha e përafërt në kg | Ushqyerja për 24 orë | Ujë (ml) |
Lugë Matëse |
6 – 12 muaj | 6 – 11 | 3 | 180 | 6 |
Nga 12 muaj në vazhdim | >10 | 2 | 210 | 7 |
Doza standarde: 100 ml Aptamil® 2 Cesar Biotik = 90 ml ujë + 3 lugë matëse