Aptamil Comfort 2

1,800L

Aptamil® Comfort 1    Formulë e përshtatshme për fëmijë mbi 6 muaj – 400 gr

Category: SKU: 01421129-24

Përshkrimi

Ushqim për qëllime të veçanta mjekësore

6-12 muajsh

Formulë me përbërje unike që trajton kolikat infantile, konstipacionin si edhe regurgitimin e lehtë nëpërmjet ushqimit.

Shkak i ketyre crregullimeve mendohet të jenë: sistemi intenstinal delikat dhe funksionet tretëse të pamaturuara. Kolikat prekin deri në 20% të bebeve, kapsllëku prek deri 15% të bebeve

Përbërësit

Përbërja:100% proteina hirre të hidrolizuara pjesërisht për të lehtësuar tretjen dhe zbutur jashtëqitjen:Laktozë e reduktuar për të reduktuar shqetësimet abdominal;ß-palmitat për të përmirësuar përthithjen e yndyrës dhe kalciumit, pakësuar precipitimin e kalciumit që shkakton konstipacion dhe për të zbutur jashtëqitjen;Përzierje patentë prebiotikësh scGOS/lcFOS (raport 9:1) që përmirëson karakteristikat e jashtëqitjes.Niseshte që mpiks formulën për të parandaluar marrjen e tepërt të ajrit;LCPUFAs (omega-3 and omega-6) në sasinë dhe raportin e duhur për të mbështetur zhvillimin e trurit dhe syve;Antioksidantë, për të mbrojtur trupin e foshnjës nga dëmtimi i qelizave prej radikaleve të lira;Vitamina dhe minerale esenciale si hekuri, kalciumi, fosfori etj. për të plotësuar të gjitha nevojat nutricionale të foshnjës. Nukleotide që janë blloqe ndërtuese të DNA dhe që gjenden në qumështin e gjirit.

Alergjenë: qumështi, peshku, soja.

Vlerat ushqyese

Përbërësit e formulës foshnjore
Proteina hirre te hidrolizuara(nga qumeshti i lopes), Vajra vegjetale (Palme, Sinapi, Luledielli, Vaj luledielli me përqindje shumë të lartë të yndyrnave të pasaturuara, Kokosi), Shurup Glukoze, Galakto-oligosaharide(nga qumeshti), Maltodextrin , Niseshte patateje, Niseshte misri, Laktoze (nga qumeshti), Frukto-oligosaharide,Vaj peshku, Fosfati i dihidrogjenit të kaliumit, Fosfat Kalciumi, Klorid Kalciumi, Vaj nga Mortierella Alpina, Hidrogjen fosfati i Magnezit, Klorid kaliumi, Klorid natriumi, L-acid askorbik, Inositol, Taurine, Sulfat Hekuri, L-Karnitine, Sulfat zinku, Uridine 5’- Monofosfat kripe natriumi, DL-alfa tokoferil acetat, Citidine 5’- Monofosfat, D-Pantotenat kalciumi, Adenosine 5’ -Monofosfat, Inosine 5’ -Monofosfat kripe natriumi, Nikotinamid, Guanosine 5’-Monofosfat kripe natriumi, Sulfat bakri, Ribovlavin, Lecitin soje, Palmitat retinil, Hidroklorid tiamin, Hidroklorid pirodoksin, Acid pteroilmonoglutamik, Palmitat askorbil, Sulfat mangani, Selen natriumi, Fitomenadion, Kolekalciferol, D-Biotin, Cianokobalamin. Përbërësit ne 100ml qumësht të përgatitur: Energji 286kj /68kcal ; Yndyrna 3,1g, prej te cilave: (te ngopura 1,3 g, te pangopura me lidhje njefishe 1.3g, te pangopura me lidhje shumefishe 0.50g); Acid linoleik (LA) 410mg; α-Acid linoleik (ALA) 48mg; Acid arakidonik (AA) 10mg; Acid dokosahekzanoik (DHA) 17mg; Karbohidrate 8.1g prej te cilave: (sheqerna 3.5g, laktoze 2.8g, polisaharide 4,5g, polyol niseshte 1,4g, inositol 9.3mg); Fibra 0.60g prej te cilave: (GOS² 0.49g, FOS³ 0.08g,) Proteina4 1.6g; Kripe 0.07g, Vitamina: Vitamine A 60μg; Vitamine D 1.7μg; Vitamine E 1.6mg TE; Vitamine K 5.0μg; Vitamine C 8.7mg; Vitamine B1 0.07mg; Vitamine B2 0.14mg; Vitamine B3 0.46mg; Vitamine B6 0.05mg; Folate15 μg; Vitamine B12 0.09μg; Biotin 1.8μg; Acid Pantotenik 0.62mg; Minerale: Natrium 30mg; Kalium 80mg; Klorid 46mg; Kalcium 72mg; Fosfor 42mg; Magnez 6.8mg; Hekur 1.0mg; Zink 0.50mg; Baker 0.05mg; Mangan 0.01mg; Fluor ≤ 0.006mg, Molybdenum≤6.2μg, Selen 3,1μg; Krom≤6.2μg, Jod 13μg, L-karnitine 2.0mg; Koline 17mg; Taurine 5.1mg; Karbohidrate jokalorike 0.20g; Nukleotide 2.4mg

Udhëzime Përgatitjeje

  1. Lani duart dhe sterilizoni të gjitha mjetet.
  2. Zieni ujin e freskët dhe lëreni të ftohet në 40°C. Mateni sasinë e kërkuar të ujit (referojuni tabelës udhëzuese) në një shishe të sterilizuar.
  3. Përdorni lugën që gjendet brenda kutisë dhe sheshojeni pluhurin me pjesën e pasme të një thike të pastër. Mos e ngjeshni ose sheshoni pluhurin.
  4. Shtoni sasinë e saktë të pluhurit në ujë. Kjo mund të gjendet në tabelën udhëzuese në anën e pasme të paketimit.
  5. Tundeni menjëherë fort dhe vertikalisht për 10 sekonda derisa pluhuri të jetë tretur. Rrokullisja e shishes ose tundja në formë rrethore nuk do të jetë e mjaftueshme.
  6. Ftohni nën ujë të rrjedhshëm. Kontrolloni temperaturën e ushqimit (37°C). Përdoreni ushqimin menjëherë dhe gjithmonë brenda 1 ore.
  7. Pastroni enët menjëherë pas përdorimit. Mos i ripërdorni asnjëherë mbetjet. Mbajeni kutinë e paketimit të mbyllur fort në një vend të freskët (<25°C), të thatë, jo në frigorifer. Përdoret brenda një muaji pas hapjes.